Instanța supremă, așteptată să pronunțe azi sentința definitivă în dosarul lui Ludovic Orban

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) ar putea pronunța luni sentința definitivă în dosarul în care președintele PNL, Ludovic Orban, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

Liderul PNL a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care l-au acuzat că, în 1 martie 2016, pe când era prim-vicepreședinte al partidului, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, căruia i-a solicitat sprijin financiar la alegerile locale, în care fusese nominalizat de PNL pentru a candida la funcția de primar al municipiului București. Potrivit rechizitoriului, în 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro în numerar, „nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice”, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale.

În 31 ianuarie 2017, Ludovic Orban a fost achitat în acest dosar, decizia fiind luată de un complet de trei judecători al ÎCCJ.

La ultimul termen al apelului, în 19 februarie ac, la completul de cinci judecători al instanței supreme, procurorul DNA a cerut o pedeapsă cu executare orientată spre  minimum, respectiv un an de închisoare, urmată de interzicerea ocupării unei funcții publice.

UPDATE: Ludovic Orban, președintele PNL a fost achitat definitiv luni de ÎCCJ.

 

Sursa foto: www.digi24.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *