Instanța supremă, încă o LOVITURĂ pentru DNA: A amânat contestația în anulare în dosarul baronilor de Prahova, scăpați de condamnări de judecători

Instanța supremă trebuia să decidă dacă poate fi sau nu judecată cererea prin care DNA vrea anularea deciziei de rejudecare a dosarul de corupție al lui Vlad și Mircea Cosma, însă cei cinci judecători din complet au decis să amâne cauza cu trei luni.

Cererea DNA a fost luată în discuție în cameră de consiliu, în şedinţă nepublică, de judecătorii Rodica Cosma, Andrei Rus, Mirela Popescu, Lavinia Lefterache şi Hermina Iancu, care au decis să judece cauza pe 17 septembrie. DNA obținuse în urmă cu o lună amânare rejudecării, de la zero, a dosarului în care Mircea și Vlad Cosma sunt acuzați de corupție, invocând ca motiv tocmai această contestație în anulare ce avea termen pe 11 iunie.

Pe 26 iunie va fi un nou termen în procesul lui Vlad şi Mircea Cosma. Instanţa care rejudecă dosarul lor de corupție fixase acest termen pentru a avea până atunci o decizie privind admisibilitatea în principiu a contestaţia în anulare formulate de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a depus pe 25 aprilie contestaţia în anulare. Procurorii au cerut ICCJ anularea deciziei din 26 martie 2018, a unui complet de cinci judecători, de rejudecare a procesului în care Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, fusese condamnat, pe fond, la 8 ani de închisoare, iar Vlad Cosma, fiul lui şi fost deputat PSD, la 5 ani de închisoare. DNA a formulat contestaţia în baza deciziei din noiembrie 2018 a Curții Constituționale, prin care s-a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători. Prin urmare, şi a completului de cinci judecători care în 2018 a decis, cu majoritate, desfiinţarea sentinţei prin care Vlad şi Mircea Cosma fuseseră condamnaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *