Interesele lui Liviu Dragnea ar putea duce la condamnarea României la Curtea de Justiție a UE

 

Netranspunerea Directivei europene privind combaterea spălării banilor ar avea legătură cu intersele personale ale șefului PSD, Liviu Dragnea, acuză USR. Astfel, dacă directiva ar fio fost aplicată și de România, așa cum este aplicată de toate stale membre UE, firmele cu acțiuni la purtător ar fi fost obligate să-și facă public acționariatul.

„În baza Directivei, firmele cu acțiuni la purtător, așa cum a fost și Tel Drum până de curând, vor fi interzise! Termenul limită pentru transpunerea Directivei era luna iunie, dar pentru PSD a avut prioritate subminarea independentei Justiției”, acuză USR.

În plus,USR arată că a depus de un an un proiect de lege pentru interzicerea firmelor cu acțiuni la purtător, „dar acesta a fost pus la sertar de PSD-ALDE.”

Joi, ca a demarat o procedură împotriva României în fața Curții de Justitie a UE, deoarece nu a implementat Directiva Europeneană privind combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului. Directiva a fost emisă pe 20 mai 2015, iar România trebuia să o implementeze până pe 26 iunie 2017. Comisia a propus impunerea de către Curte a plății unei sume forfetare, precum și a unor penalități zilnice până când nu vom lua măsurile necesare.

Dragnea este acuzat de procurorii DNA de mai multe infracțiuni legate de implicarea în fraudarea statului de zeci de milioane de euro, toate afacerile ilegale fiind derulate prin firma TelDrum. În plus, TelDrum și alte firme apropiate de Liviu Dragnea au datorii la bugetul de stat de peste 12 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.