Inundații devastaroare în nordul Turciei: cinci morți și pagube materiale uriașe în regiunile din zona Mării Negre VIDEO

După incendiile din sud, inundațiile devastatoare lovesc regiuni din nordul Turciei, lovite de un ciclon. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi una este dată dispărută în urma unor viituri produse în oraşul turcesc Kastamonu din regiunea Mării Negre.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi una este dată dispărută în urma unor viituri produse în oraşul turcesc Kastamonu din regiunea Mării Negre, a informat joi autoritatea turcă pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), potrivit Reuters.

Au existat, de asemenea, inundaţii în provinciile Bartin şi Sinop de la Marea Neagră.

Autoritățile turce au evacuat miercuri un spital și au căutat o femeie dispărută după ploi abundente care au provocat inundații masive și alunecări de teren în nordul Turciei, potrivit AFP.

Acest dezastru natural, care a lovit mai multe regiuni care se învecinează cu Marea Neagră, a venit în timp ce Turcia abia se recupera din incendiile mari care au ucis opt persoane în sudul turistic al teritoriului său.

Cei 45 de pacienți dintr-un spital din provincia Sinop au trebuit să fie transportați la o altă unitate din cauza creșterii apelor, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Salvatorii duceau pacienți în bărci de cauciuc pe care le-au târât pe o stradă inundată, potrivit imaginilor postate de autoritățile locale pe Twitter.

„Acesta este un dezastru pe care nu l-am experimentat de 50 sau 100 de ani, probabil. Am înregistrat în anumite locuri precipitații record”, a declarat ministrul Agriculturii și Silviculturii, Bekir Pakdemirli.

Mai la vest, în provincia Bartin, salvatorii căutau o bătrână de 80 de ani dispărută după ce casa ei s-a prăbușit, a spus guvernatorul local. O persoană a murit, de asemenea, de un atac de cord în această provincie.

Precipitațiile intense sunt, de asemenea, cauza mai multor alunecări de teren, dintre care una a provocat prăbușirea parțială a unui pod rutier, potrivit ministrului sănătății. Opt persoane au trebuit să fie spitalizate.

În provincia Kastamonu, străzi întregi dispăruseră sub torenți de apă murdară care duceau zeci de vehicule și indicatoare rutiere, potrivit unui videoclip publicat de agenția de știri turcă DHA.

„Apa a ajuns la trei sau patru metri înălțime pe alocuri și concetățenii s-au refugiat pe acoperișurile clădirilor”, a declarat reporterilor ministrul de interne Süleyman Soylu

„Elicopterele se deplasează din provinciile învecinate către zonele de dezastru”, a adăugat el.

Inundațiile au fost cauzate de ploile abundente care au început marți seară și au continuat până noaptea.

Regiunile din nordul și nord-estul Turciei sunt afectate în mod regulat de inundații mortale.

Mulți oameni de știință stabilesc o legătură între încălzirea globală cauzată de activitatea umană și apariția tot mai frecventă a unor astfel de evenimente meteorologice extreme.

Turcia a fost scena în ultimele luni a mai multor dezastre naturale, inclusiv episoade de secetă severă și incendii forestiere violente între sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august.

După această serie neagră, mai mulți politicieni și asociații au cerut guvernului să ia măsuri radicale pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Turcia nu a ratificat acordul climatic de la Paris din 2015.
Turcia s-a luptat, de asemenea, cu incendii care au ars zeci de mii de hectare de pădure de-a lungul coastei sale sudice în ultimele două săptămâni.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/aMQeamugyPk” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *