Inventivitate rusească. Un vehicul, jumătate barcă, jumătate dubă, singurul mijloc de transport pe apă într-un sat izolat

Un vehicul hibrid – jumătate barcă, jumătate dubă – este singurul mijloc de transport pe care oamenii dintr-o aşezare izolată a Rusiei îl au la dispoziţie pentru a traversa râul pe malul căruia se află casele lor.

Vehiculul este improvizat din caroseria veche a unui UAZ sovietic. Sătenii l-au poreclit „Buhlodka”, o combinaţie între numele seriei Buhanka UAZ şi „lodka”, care în limba rusă înseamnă „barcă”, relatează The Moscow Times, potrivit sursei citate.

Un video cu Buhlodka a fost difuzat de televiziunea naţională rusă. Vehiculul este folosit pentru a împinge un bac care conectează cele două maluri ale râului Bobrovka din regiunea Astrahan. „Este o invenţie exclusivă”, spune căpitanul Damir Aldişev.

„Fără băieţii ăştia şi barca lor miraculoasă, am fi pierduţi. Acesta este singurul mijloc de transport spre centrul regiunii noastre”, a declarat televiziunii ruse Ludmila, o localnică din satul Poldnevaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.