Învingătorul din Golful Porcilor a murit la vârsta de 95 de ani

Jose Ramon Fernandez Alvarez, comandantul care a condus forţele armate ale lui Fidel Castro împotriva exilaţilor cubanezi care au debarcat în Golful Porcilor cu sprijinul SUA în 1961, a murit duminică la vârsta de 95 de ani, scrie Reuters.

Presa de stat din Cuba nu precizează cauza decesului fostului om de încredere al fraţilor Castro, dar el a fost spitalizat acum câteva luni din cauza înrăutăţirii stării sale de sănătate.

Jose Ramon Fernandez s-a înrolat în armata cubaneză în anii 1940 şi a urmat un antrenament în Statele Unite. În anii 1950, s-a alăturat forţelor de gherilă conduse de Fidel Castro împotriva dictaturii lui Batista.

Capturat în 1956, el a stat trei ani în închisoare, până la triumful revoluţiei cubaneze. Fidel Castro i-a încredinţat atunci formarea miliţiei civile cubaneze, care a respins invazia din Golful Porcilor.

A fost ridicat la rangul de general în 1966 şi a ocupat diverse posturi în cadrul armatei, guvernului şi Partidului Comunist, dar şi la conducerea Comitetului Olimpic Cubanez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *