Ioan Mircea Pașcu avertizează, după respingerea lui Dan Nica pentru funcția de comisar european: “Nu mai rămâne mare lucru din portofoliu”

 

Fostul vicepreședinte al Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, propus, inițial, de Dăncilă, și apoi retras, pentru funcția de comisar european, lansează un avertisment Guvernului: “dacă ne mai jucam mult de-a “propunerile”, nu mai rămâne mare lucru din portofoliu”. Afirmația lui Pașcu se  referă la faptul că banii pentru mobilitatea militară, componentă a portofoliului de comisar pe transporturi oferit României, nu vor mai fi în mâna celui ce va fi numit.

„Inteleg ca banii pentru “mobilitatea militara”, cea mai importanta (și prestigioasa) componenta a portofoliului de comisar pe transporturi oferit României nu vor fi in mâna sa, ci in cea a unuia din cei trei vicepreședinți ai Comisiei!?

Dacă ne mai jucam mult de-a “propunerile”, nu mai rămâne mare lucru din portofoliu …”,  a scris Pașcu pe Facebook.

Reamintim că România se află, deja, la a doua propunere pentru funcția de comisar european al transporturilor, după ce Rovana Plumb nu a îndeplinit criteriul de integritate cerut de Codul etic al Comisiei Europene. Ulterior, CEx al PSD a decis ca Dan Nica să fie următoarea propunere, iar ca variantă de rezervă, Melania-Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *