Ioana Bran, ministrul Sportului, a jucat fotbal cu comisarul european pentru sport

 

 

 

Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, a participat joi, la Belgrad, la un eveniment organizat de către Comisia Europeană. La invitația înaltului comisar european pentru educație, cultură tineret și sport Tibor Navracsics, Ioana Bran a luat cuvântul în cadrul seminarului dedicat Săptămânii Europene a Sportului, la reuniunea pe tema Healthy Lifestyle Beyond Borders.

Printre numeroșii participanți s-au aflat personalități importante din lumea sportului european, Janez Kocijancici, președintele Comitetelor Olimpice Europene, Vanja Udovicic, ministrul tineretului și sportului din Serbia, George Visacki, secretarul general al Comitetului Olimpic din Serbia, Wolfgang Baumann, secretarul general al Federației Internaționale Sportul pentru Toți, miniștri din Europa și membri ai Parlamentului European, foști mari sportivi.

În cuvântul său, ministrul Ioana Bran a vorbit despre importanța pentru sănătate a practicării sportului și a mișcării fizice încă de la vârste mici, acolo unde părinții au un rol determinant în acest sens și a vorbit și despre cum ar putea fi ameliorate rezultatele recentului Eurobarometru, care arată că, la nivel european, bărbații sunt mult mai activi și fac mai multă mișcare decât femeile. Și a dat exemplul unor mari campioane precum Nadia Comaneci, Cristina Neagu sau Simona Halep, care prin impactul și notorietatea performanțelor lor au devenit femei model și un imbold în plus pentru români de a face mișcare, relatează stiripesurse.ro.

Ioana Bran a acceptat invitația înaltului comisar european, Tibor Navracsics, de a participa la un meci amical de fotbal cu scop caritabil. Ioana Bran a fost la seminarul dedicat Săptămânii Europene a Sportului și la reuniunea pe tema Healthy Lifestyle Beyond Borders, iar la finalul evenimentelor a jucat fotbal într-un mini-turneu demonstrativ, care a reunit două echipe ale participanților la reuniunea Comisiei Europene și o echipă a jurnaliștilor locali.

Ioana Bran a jucat în echipă cu oficialități din lumea sportului european, precum comisarul european Tibor Navracsics, sau Wolfgang Baumann, secretarul general al Federației Internaționale Sportul pentru Toți și a fost foarte aproape să și înscrie un gol.

Foto: Tibor Navracsics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *