Ioana Mihăilă, îngrijorată de obezitatea la copii, dar și de  faptul că multe femei  tinere mor de anorexie

 

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că anorexia este una din principalele cauze de deces la femeile tinere. De asemenea, ministrul Sănătăţii amintește, în emisiunea ,,InSecuritate, și faptul că obezitatea la copii, constituie o problemă care devine pe zi ce trece mai îngrijorătoare.

Mihăilă mărturiseşte că adultul ar trebui să fie primul educat în ceea ce priveşte alimentaţia pe care o oferă copilului, dar şi cu felul în care îi stabileşte priorităţile pentru activităţile din timpul liber.

,,Deocamdată, România nu stă foarte rău dacă ne comparăm cu alte ţări din UE la incidenţa obezităţii la adult, dar stăm destul de rău atunci când vorbim de incidenţa obezităţii la copil. Dacă este să cuantificăm riscul pe care obezitatea îl aduce, există state precum SUA în care obezitatea a ajuns să fie un factor de risc pentru sănătate mai mare decât fumatul. (…) Obezitatea tinde să devină din ce în ce mai importantă la noi şi mai ales, ce este îngrijorător, tinde să devină din ce în ce mai importantă la copil. Cred că, pe acest lucru, trebuie să ne concentrăm pentru a preveni obezitatea la copil şi acest lucru se face educând în primul rând adultul, părintele sau bunicul care hrănesc copilul şi oferind copilului accesul la activitate fizică.”, a declarat Mihăilă.

Referitor la anorexie, ministrul Sănătății a precizat: ,,Anorexia este o afecţiune a ţărilor destul de dezvoltate şi afectează, în general, femeile tinere, care au un anumit profil. Este o afecţiune destul de puţin recunoscută, dar este una prin principalele cauze de deces la femeile tinere. E bine că aduceţi lucrul ăsta în discuţie, pentru că este bine să fie conştientizată şi este bine să fie conştientizată importanţa ei”, explică Ioana Mihăilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *