Iohannis a DINAMITAT CCR la preluarea celui de-al doilea mandat de preşedinte: Voi veghea la respectarea Constituției!

Curtea Constituțională a României (CCR) i-a înmânat, într-o ședință publică, la sediul instituției, lui Klaus Iohannis, hotărârea privind validarea rezultatelor alegerilor prezidențiale. CCR a constatat că Iohannis este ales în funcția de președinte al României.

Iohannis a lansat un atac la adresa CCR, care, în primul său mandat, l-a găsit vinovat de încălcarea Constituției de foarte multe oi. Iohannis le-a amintit judecătorilor constituționali că românii i-au dat dreptate pentru vederile sale prin participarea la cele trei scrutinuri: alegerile europarlamentare, referendumul pe justiție, alegerile prezidențiale.

„A fost un prim mandat plin de provocări, m-am opus cu fermitate tendințelor regresive pe care le-am considerat un pericol real la democrație.

Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidențiale, a primit în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 6.509.135 voturi, adică 66.09%. Viorica Dăncilă (PSD) a obţinut 3.339.922 voturi, reprezentând 33.91 % din totalul voturilor valabil exprimate. Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 10.031.762, reprezentând 54.86 % din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente. Voi continua să fiu un apărător ferm al drepturilor cetățenilor. Voi veghea la respectarea Constituției. Sunt nu doar principiile care mi-au călăuzit deciziile, ci nu o dată, de 3 ori la alegerile din acest an, românii au arătat cum vor să meargă țara noastră. Drumul ales e într-un singur, în care trebuie să se alinieze toate autoritățile statului.”, a spus Klaus Iohannis la CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *