Iohannis, Atac Dur La PSD! „Lăsați Justiția În Pace”!

Președintele Klaus Iohannis a declarat că legile Justiției arată prioritățile PSD.

„Au început cu Ordonanța 13 și au continuat cu trecerea legilor prin Parlament în ciuda criticilor interne, dar și cele ale partenerilor externi. Nu suntem singuri în UE. Legiferează prost și rezultatul este foarte îngrijorător”, a spus Iohannis.

Iohannis a spus că prin eforturile populației s-au feriti legile Justiției de modificări controversate. Iohannis a făcut trimitere și la CCR care a găsit elemente de neconstituționalitate în Legile Justiției. Președintele a amintit și de criticile aduse de Comisia de la Veneția care a atrs atenția că România se îndepărtează de statul de drept prin modificările controversate aduse la Legile Justiției.

„Concluziile Comisiei de la Veneția sunt extrem de îngrijorătoare! Independența judecătorilor și procurorilor este absolut necesară. Legile Justiției trebuie modificate. România este parte a UE și are și obligații, cum ar fi buna funcționare a Justiției. Este imposibil să construim un sistem de Justiție care ignoră valorile europene”, a mai declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *