Iohannis: Am ajuns să avem un guvern irațional!

Președintele României, Klaus Iohannis, a povestit sâmbătă, la Consiliul Național al PNL, că a fost sunat vineri de Viorica Dăncilă care i-a spus că nu a știut că se publicase în Monitorul Oficial decizia de numire a vice-premierului Paul Stănescu ca premier interimar pe perioada vacanței sale.

„Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem chiar un guvern ireal. Dacă n-ar fi trist ar fi de râs, dar este trist. Vă povestesc doar ultima fază, pentru că sunt nenumărate, este un șir nesfârșit – deci, doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu! Și am contestat la Curtea Constituțională acest demers. După ce am înaintat la Curtea Constituțională acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat, să îmi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. Asta, după ce, în paranteză, publicase acel draft de rectificare bugetară, care este o catastrofă. I-am atras atenția că nu e bine totuși ce a făcut și că acea decizie este temei de conflict constituțional. Și știți ce mi-a spus? Nu a știut că se publicase! Mai ireal decât așa, mă scuzați, nu cred că se poate!”, a declarat Președintele României.

Vineri, Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională după ce premierul i-a delegat atribuţiile lui Paul Stănescu pe perioada cât Viorica Dancilă este în vacanţă fără să îl fi informat și pe șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.