Iohannis anunţă CREŞTEREA preţurilor!

Președintele României, Klaus Iohannis, este prezent în aceste zile la Consiliul European. Una din temele discutate face referire la prețul la electricitate. Președintele a atras atenția că toate prețurile o să fie afectate în perioada următoare din cauza prețului la electricitate, care e în creștere.

„Sunt destul de multe teme pe care le dezbatem. Sunt 2 chestiuni dezbătute ieri, care pentru noi sunt foarte importante. E chestiunea legată de energie, climă și green deal. Noi știm de acasă că avem o problemă cu prețurile la energie, mai ales la electricitate. Noi am găsit acasă soluțiile pentru famililile mici: o să fie compensate facturile. Noi am rezolvat problema pe următoarele luni la noi acasă. Doar că nu e chiar atât de simplu: dacă crește prețul la electricitate se resimte la alte prețuri. Am fost fermi și clari: trebuie să găsim pe lângă soluțiile naționale abordări ferme, europene.

Am solicitat să verificăm de ce au crescut prețurile. Trebuie să avem energie nucleară. Am insistat să fie finanțate prin fonduri europene”, a precizat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *