Iohannis anunță, după discuția cu Macron, că România vrea să se implice militar, în continuare, în Africa

Președintele Klaus Iohannis a oferit primele informații despre discuțiile de miercuri seara de la Palatul Elysee, unde a fost abordată problema Sahelului. Potrivit președintelui, România va fi implicată militar în continuare în Africa.

„Aseară am avut o întâlnire într-un cert relativ mai restrâns, la invitația președintelui Macron, la Palatul Elysee. A fost vorba de a discuta puțin cum putem să abordăm chestiunea prezenței noastre militare în zona Sahel, unde suntem și noi implicați în combaterea grupurilor teroriste de acolo. Situația este foarte complicată, au fost acolo răsturnări de guverne și a trebuit să analizăm această chestiune. Important de acolo de reținut că noi, România, suntem hotărâți să continuăm într-un format care va fi găsit în următoarea perioadă, pentru a rămâne acolo implicați în rezolvarea chestiunilor”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a susținut că „problemele Africii sunt și problemele noastre, cum ar fi terorismul, combaterea migrației. Trebuie să le abordăm în comun dacă vrem să găsim soluții.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.