Iohannis, atac dur la PSD: Au promis lapte și miere, dar vor doar să demonteze justiția!

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD a promis lapte şi miere, dar ”Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere” şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale. Preşedintele a subliniat şi că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului.

”Daţi-mi voie să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva, pentru că sunt preşedintele României. (…) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa ceva, au început să lucreze la cu totul altceva, au început să demonteze justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiţia sub controlul politic al PSD şi încearcă şi acum, au încercat să inhibe lupta anticorupţie, dar ea va continua. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă cu totul altceva şi au pus în operă o păcăleală prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile şi pensiile, dar ele nu au crescut. (…) Prin gestionarea proastă a finanaţelor ţării, PSD a adus la viaţă inflaţia, au început să crească dobânzile, şi acea mică creştere de care iniţial s-au bucurat unii s-a dus”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că ”a rămas o ţară care e din ce în ce mai dezamăgită, o ţară care aşteaptă soluţii”.

”Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% din români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal extrem de puternic, este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care în fine începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abord pro-europeană, pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cuma  dispărut optimismul? Cum a revenit pesismismul între oamenii de afaceri, între investitori, între partenerii internaţionali, între noi?

Un politician pe nume Dragnea cu acoliți au pus mâna pe putere în PSD, Guvern și Parlament și încearcă să folosească această putere în interese personal, pentru a scăpa de justiție. Nu îi preocupă nici țara, nici economia nici românii. Îi preocupă să scape de dosare. Așa ceva, dragii mei, nu am avut încă în România, nu este posibil într-o țară europeană, democratică. Au început acțiuni de neimaginat. Persoane care îndrăznesc să își expună opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români? Eu vă spun că NU. Există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. Vă spun, PNL este un partid puternic, are soluții și nu sunteți singuri.  Aveți lângă voi milioane de români, alte partide de opoziție, societatea civilă. Toamna aceasta și anul viitor trebuie să reprezinte revenirea la normalitate. Nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum tot ce este bun este destructurat”, a continuat şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.