Iohannis, ATAC la PSD: Vor să se salveze de problemele penale! Liderii europeni, îngrijorați

Președintele Klaus Iohannis a avut un atac virulent la ministrul Justiției, Tudorel Toader, care în opinia sa, ar trebui să mai citească Constituția, întrucât deciziile ei se aplică doar pe viitor. Șeful statului a acuzat că Toader face schimbări scandaloase doar pentru a-l salva pe Liviu Dragnea și alși politicieni social democrați care au probleme penale.

„PSD-ului îi pasă doar de proprii oameni cu probleme penale, PSD-ului nu-i pasă de România. Este o îngrijorare generală a liderilor europeni pentru statul de drept din România. PSD dorește ceva special, aceasta este o problemă. PSD încearcă să caute soluţii pentru politicienii cu probleme penale, în frunte cu şeful lor de partid. PSD nu poate să vină cu soluţiii neavenite, neconstituţionale. Faptul că se vehiculează în public aceste lucruri, arată că acestora nu le pasă de România, de cetăţeni, ci de poprii membrii”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată Iohannis, prezent în Germania, la ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare şi integrare franco-german, alături de președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel, a criticat măsurile PSD care au dus la explozia monedei EURO. Acest lucru ar fi cauzat de guvernarea proastă.

Întrebat dacă îi va numi de această dată pe Lia Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici la Dezvoltare și la Transporturi, Iohannis a spus că analizează propunerile și va da un răspuns într-un timp rezonabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *