Iohannis, avertisment DUR: Sistemul medical este sub o presiune teribilă!

Președintele Klaus Iohannis susține că se întrevede la orizont o „rază de speranță și optimism”, asta pentru că avem vaccinul împotriva Covid-19, iar dacă vom atinge imunizarea de masă, atunci vom reveni la normalitate.

„Prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul. Foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare. România, la fel ca și alte țări, se confruntă cu o răspândire agresivă a virusului.

Sistemul medical este sub o presiune teribilă!

Redeschiderea sustenabilă a societăților și economiilor noastre nu poate fi realizată fără respectarea unor măsuri extrem de necesare. Niciun sistem de sănătate și nicio economie nu au fost pregătite pentru a gestiona adecvat o criză de o asemenea anvergură. Fără să dispună de un sistem economic de magnitudinea altor țări și fără un sistem medical extrem de performant, România a reușit să țină sub control pandemia.

Astăzi avem o rază de optimism și speranța revenirii la normalitate pentru că avem acces la vaccin. Sunt necesare eforturi pentru a menține pandemia sub control până vom ajunge la o imunizare vaccinală de masă.”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *