Iohannis: Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acesta se numeşte PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a indicat PSD ca fiind statul paralel, partid pe care îl consideră în continuare un adversar puternic, „adânc înşurubat în structurile statului”.

„În mod normal despre reconstrucţia unui stat se vorbeşte după un război. Dragii mei, noi suntem în plin război cu PSD. Dar de ce facem noi asta? De ce suntem noi în război cu PSD-ul. Fiindcă noi, voi liberalii şi cu mine, suntem oameni ai păcii, ai construcţie, noi suntem oameni care dorescă să dezvolte România. De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiţi cunm a câştigat PSD alegerile, cu promisiune despre lapte şi miere şi din prima zi au început să atace România şi pe români. Au început, gaşca de penali au început să atace justiţia din România. Şi ne-a opus şi voi şi eu. După care au început să atace toate sistemele mari din România”, a declarat, citat de Mediafax, Klaus Iohannis.

„Au început cu justiţia, au continuat să înşurubeze neamuri şi prietenari peste tot în funcţii de conducere, în administraţie, în sănătate, în învăţământ. Şi, cum se zice la noi, nu o mai dat Sfântul să se oprească. Am rămas cu toţii mască. Cum se spune când au început să atace economia românească, când au nceput să atace partenerii noştri, când au început să atace pe români. Şi atunci cineva trebuia să spună – atât”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele şi candidat PNL pentru un nou mandat la Cotroceni a vorbit şi de statul paralel, sintagmă folosită de social democraţi, în special în perioada lui Liviu Dragnea, şi care însemna un sistem ocult în toate instituţiile de forţă de România.

„PSD e în continuare un adversar foarte puternic, PSD e adânc înşurubat în structurile statului. Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acesta se numeşte PSD, fiindcă ei sunt adânc înşurbaţi şi în paralel cu agenda românilor, sau chiar în contrasens. Iar noi am început să câştigăm bătălii importante, alegerile europarlamentare, referendumul şi recent moţiunea de cenzură. Dar războiul nu s-a terminat. Urmează prezidenţialele, localele şi parlamentarele şi eu îmi doresc să le câştigăm pe toate împreună”, a afirmat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *