Iohannis: Dăncilă a pus pe butuci relaţia României cu lumea arabă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că Regele Iordaniei s-a simţit personal jignit de abordarea Vioricăi Dăncilă referitoare la mutarea ambasadei la Ierusalim şi a contramandat vizita. Viorica Dăncilă „a pus pe butuci” relaţia cu lumea arabă, a mai spus şeful statului.

„Eu am avut un program cam strâns, cum se spune. Trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important şi drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului dnei prim-ministru, care ne-a stricat relaţia cu această zonă, nu mai este cazul”, a declarat, citat de Mediafax, Klaus Iohannis la reuniunea Asociaţiei Oraşelor din România.

El a mai spus că regele Iordaniei „s-a simţit personal jignit de abordarea doamnei prim ministru la acel congres din SUA” şi a contramandat vizita.

„Este o reală problemă pentru România asta, cred că vă daţi seama România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă şi asta este una din puţinele constante ale… a fost cel puţin până ieri una din puţinele constante din politica externă a României unde ca stat am avut atitudine fermă, corectă faţă de parteneri, acum doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Asta nu e o glumă. E foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a mai spus şeful statului.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat vizita pe care o avea planificată în România după ce premierul Viorica Dancilă a anunţat că ambasada României în Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit site-ului Arabnews.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *