Iohannis, despre Schengen: Cu președinte și premier PPE, România va avea altă greutate

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că la sfârșitul anului 2019,  România ar putea să aibă președinte și premier de la PPE, ceea ce va conferi o mai mare greutate țării noastre în negocierile la nivel european, așa că, în acest context, el va ataca din nou problema aderării la spațiul Schengen.

”Este evident o situaţie foate, foarte bună pentru noi în cadrul PPE şi şi pentru a sublinia acest lucru am venit la Summitul şefilor de stat şi de guvern din PPE. Cu siguranţă în această nouă configuraţie care, dacă voi reuşi şi în turul doi al alegerilor, ne duce în situaţia să avem la sfârşit de an şi preşedinte şi premier din PNL, din PPE. Evident, influenţa României în cadrul PPE şi implicit în toate structurile UE va fi una considerabil mai bună şi avem evident intenţia să folosim acest lucru în beneficiul României şi al românilor. Cu siguranţă, în noua configuraţie, discuţiile se vor relua şi vom avea atunci o mult mai mare greutate politică.

Faptul că avem pentru prima dată un președinte la PPE din Est arată o deschidere către această zonă și în mod vizibil falia Est-Vest se micșorează.”, a declarat Iohannis, la Congresul PPE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.