Iohannis, discuţii de ULTIMĂ oră cu Joe Biden

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat astăzi cu președintele SUA Joe Biden despre creșterea prezenței americane în România.

„Am avut o scurtă discuție cu președintele Biden și tema a fost creșterea prezenței americane în România și, implicit, în regiune. În cadrul sesiunii propriu zise, președintele Biden a spus că suplimentează prezența în România cu un comandament de brigadă. Asta trebuie bine înțeleasă. Comandamentul înseamnă că pe parcurs se va constitui o brigadă care va fi condusă de la acest comandament. Detaliile tehnice urmează în următoarele zile și săptămâni să fie negociate, discutate între diplomați și între militari. (…) Important este și mie mi se pare foarte important că există această intenție declarată de președintele SUA de a suplimenta semnificativ prezența americană în România, de a veni până la nivel de brigadă cu această prezență. Restul detaliilor vor fi comunicate atunci când se negociază și când se iau deciziile concrete, însă anunțul este foarte important pentru noi”, a spus Klaus Iohannis.

Statele Unite își vor spori prezența militară în Europa, a declarat președintele Joe Biden la summitul NATO de la Madrid, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Printre măsurile anunțate este și prezența a unei brigăzi de 5.000 de militari în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *