Iohannis, DISPERAT de nesimţirea românilor: Staţi ACASĂ!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru (secretar de stat, ex-senator PNL) în funcția de ministru al Sănătății. „Domnul Tătaru cunoaste foarte bine care e situatia si trebuie sa ia urgent toate masurile necesare pentru evitarea raspandirii epidemiei de coronavirus”, a spus seful statului.

Iohannis a adaugat ca noul ministru va depune azi jurământul la Cotroceni.

Iohannis a mai cerut o dată românilor să respecte starea de urgenţă şi astfel să poată fi prevenită răspândirea virusului.

Președintele României anunță achiziții urgente de echipamente medicale necesare în criza coronavirus în valoare de 10 milioane de euro, apropate de Uniunea Europeană.

„Intenționez să subliniez în cadrul acestor discuții o serie de subiecte extrem de importante. La nivelul Uniunii au fost demarate achiziții comune pentru echipamente necesare gestionării epidemiei. Mănuși, echipamente de laborator. Având în vedere că situația s-a dezvoltat rapid și în țara noastră, a devenit crucial ca aceste proceduri să fie finalizate cât mai repede cu puțință.

La nivelul UE s-a aprobat constituirea unei rezerve strategice ce echipamente medicale în cadrul mecanismului european de protecție civilă, destinat reacției UE la diferite crize, cum este aceasta a coronavirusului. România este primul stat membru al UE care a primit acceptul UE de a demara procedurile de achiziție. Într-o primă etapă achiziția de zece milioane de euro va viza măști și echipamente medicale”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *