Iohannis în fața Parlamentului: Marele câştig al acestui an este că românii au spus că vor o Românie proeuropeană

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, în discursul ţinut la şedinţa solemnă a Parlamentului, că Unirea de la 1918 este „expresia efortului colectiv al unei naţiuni de a transforma în realitate visul întregirii”.

El a evocat eroismul soldaţilor români, viziunea familiei regale, iscusinţa oamenilor politici, implicarea decisivă a elitelor vremii, hotărârea minorităţilor naţionale, dar mai ales contribuţia românilor simpli, care au dus la îndeplinierea obiectivului Unirii.

„Marele câştig al acestui an este că românii au spus că vor o Românie proeuropeană, o ţară prosperă cu sisteme publice performante, cu o justiţie independentă şi o clasă politică aflată în slujba cetăţenilor”, a mai afirmat, citat de news.ro, Iohannis.

Parlamentul s-a reunit luni în şedinţă solemnă pentru a marca Ziua Naţională a României, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, precum şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Teodor Meleşcanu şi Marcel Ciolacu, fijnd cei care rostesc discursuri. Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, afirmă că întreaga clasă politică românească trebuie să dea dovadă de „maturitate şi responsabilitate politică”, indiferent de guverne sau de politicienii aflaţi la putere, Meleşcanu arătând că se bucură atunci când constată că oamenii, cetăţenii sunt din ce în ce mai implicaţi în viaţa publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *