Iohannis l-a decorat pe militarul român ucis în Kabul cu Ordinul Naţional „Steaua României”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului ucis într-un atentat în Kabul, Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan. Şeful statului i-a acordat militarului român Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, anunţă Administraţia Prezidenţială.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan. Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, făcându-şi datoria cu preţul vieţii, Preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul clasa a III-a Cipirian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Militarul şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Cipirian-Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 şi se afla la a treia misiune în Afganistan.

Vineri, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, sunt organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *