Iohannis le-a transmis românilor un mesaj, în engleză, pe Twitter: “Protecţia tuturor cetăţenilor din UE este prioritatea noastră”

Preşedintele Klaus Iohannis, care nu și-a făcut simțită prezența în ultimele zile, în ciuda apariției cazurilor de coronavirus pe teritoriul României , și a înmulțirii acestora, a transmis, abia marți, un mesaj românilor. Mesajul este în engleză, a fost postat pe Twitter  și se referă la luarea de măsuri comune, pentru ca statele UE vor reuşi să abordeze eficient criza creată de noul coronavirus şi să fie oprită răspândirea acestuia.

„Videoconferință cu lideri din UE pentru #COVID19. Doar adoptând măsuri comune vom reuşi să abordăm eficient această criză şi să oprim răspândirea virusului. Protecţia tuturor cetăţenilor din UE este prioritatea noastră”, a scris Iohannis, pe Twitter, în limba engleză.

Twitter este o rețea foarte puțin folosită în România, unde sunt doar 400.000 de utilizatori. De atlfel, Iohannis are puțin peste 150.000 de fani pe această rețea, față de Facebook, unde are peste 1.800.000 și unde românii au peste 8.000.000 de conturi.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.