Iohannis le interzice parlamentarilor sa ceară zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei: „NATO nu își dorește un conflict militar cu Federația Rusă”

Klaus Iohannis se face șef și peste Parlamentul României și le interzice parlamentarilor să facă la fel ca omologii din Estonia și Lituania. Parlamentarii celor două țări baltice au cerut în unanimitate crearea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. În schimb, conform lui Ioahnnis, România nu trebuie să facă așa ceva. A spus-o chiar la întâlnirea cu omologul său din Estonia.

”Poziția NATO este foarte clară. NATO nu își dorește un conflict militar cu Federația Rusă. NATO dorește să întreprindă orice se poate pentru a nu lăsa războiul să se extindă dincolo de granițele în care se desfășoară acum. Măsurile pe care le-a luat NATO și UE sunt sancțiuni economice. Impunerea unei zone în care nu se poate zbura se poate impune doar militar și nu dorim să creăm premisele extinderii conflictului armat din Ucraina. Este o poziție foarte clară a NATO și România s-a raliat la această poziție.”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *