Iohannis, marele absent la Ateneu, la festivitatea de încheiere a președinției Consiliului UE

După șase luni, România și-a încheiat mandatul la șefia Consiliului UE, iar acest lucru a  fost marcat printr-un concert  al Orchestrei Române de Tineret, la Ateneul Român, la care au participat premierul Dăncilă, mai mulți miniștri și o serie de alți oficiali. Marele absent de la această festivitate a fost președintele României, Klaus Iohannis.

Mesajul premierului Dăncilă, la finalul președinției Consiliului UE, a fost unul laudativ și pacifist. Eaq a precizat că România a militat în această perioadă pentru o Uniune Europeană a tuturor, o structură în care ura și discriminarea nu își au locul.

„Am demonstrat că România a abordat acest mandat, înainte de orice, ca pe o misiune în slujba cetăţenilor europeni. Am construit toate acţiunile noastre în jurul conceptului de coeziune. Am lucrat în acest spirit şi am reuşit să obţinem rezultate importante, calitativ şi cantitativ, pentru cetăţenii europeni şi să menţinem unitatea în susţinerea proiectului european.(…) O Europă dezvoltată asigură tuturor oportunităţi egale şi acces neîngrădit la resurse” , a declarat Dăncilă, vineri, la Ateneul Român.

 

De asemenea, Viorica Dăncil a ținut să se laude cu faptul că în cele 6 luni de mandat la conducerea Consilului UE, România  reușit să încheie un număr impresionant de dosare: „Bilanţul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este unul impresionant: 90 de dosare închise în primele trei luni de mandat, 84 de concluzii ale Consiliului Uniunii Europene adoptate, numeroase decizii pe care am obţinut consensul. Toate, realizate în aproximativ 2500 de reuniuni. Sunt dosare emblematice pentru proiectul european şi cu rezultate şi impact direct asupra vieţii cetăţenilor europeni în domenii importante: social, energetic, economico-financiar, digital, mediu şi schimbări climatice, agricultură, valori şi libertăţi europene, combaterea dezinformării. De la cele mai simple până la cele mai complexe, acestea au implicaţii în viaţa noastră de zi cu zi şi contribuie la evoluţia societăţii europene”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *