Iohannis nu este de  acord  cu redeschiderea școlilor: “Pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online”

Președintele Klaus  Iohannis a declarat,  duminică, după o vizită la call-centerul DSP București de la Arena Națională, că nu se pot deschide școlile, așa cum recomandă OMS. De asemenea,  Iohannis  a făcut  precizări  și  legat de  o afirmație a Avocatului Poporului, care a precizat că sunt doi ani pierduți pentru elevi, din cauza închiderii unităților de învățământ în România și în anul școlar 2019-2020, dar și în cel în curs.

”Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părinți pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condiții de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părinții lor, este necesar să se facă învățământ online. ”, a declarat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *