Iohannis, PRIMA declarație despre nominalizarea la șefia DNA! Vezi ce părere are șeful statului!

Președintele Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles, a făcut o serie de declarații despre tensiunile din România și presiunile asupra Justiției făcute de Coaliția PSD-ALDE. Iohannis și-a exprimat regretul că lupta anticorupție a fost întreruptă de Coaliția de guvernare, arătând că România a făcut pași înapoi prin adoptarea unei legislații care mai degrabă folosește celor certași cu legea decât tuturor oamenilor. Conform președinteleui, România era un exemplu în lupta anticorupție, iar acum, din păcate este pe punctul de a fi sancționată de UE.

Șeful statului a vorbit și despre nominalizarea Adinei Florea la funcția de șef al DNA, spunând că a primit de la ministrul Justiției solicitarea de a o numi în funcție. Iohannis a spus că va analiza cererea după ce se va întoarce în România și va da un răspuns în concordanță cu legea și nu cu plăcerea unuia sau altuia. Președintele a precizat că nu o cunoaște pe Adina Florea, dar că nici nu este interesat în acest sens, el având atributul doar de a analiza corectitudinea tutror pașilor necesari în ocuparea unei astfel de funcții.

„România nu poate face paşi înapoi în lupta anticoruptie, este inadmisibil. Nu voi accepta nicodată aşa ceva. Pentru asta, este nevoie în fruntea DNA de o persoană independentă, care să îşi asume această luptă împotriva corupţiei”, a declarat Iohannis.

El a spus că sunt probleme grave şi în modul în care se aplică procedurile privind această numire, având în vedere avizul negativ al CSM, care conţine lucruri foarte grave.

„Apar probleme grave în felul in care se aplica procedurile. Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri foarte grave care trebuie să ne dea de gândit. Am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, dar nu voi accepta nimic care reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie”, a adăugat şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *