Iohannis se va opune modificării Codurilor: Sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost

Președintele Iohannis a declarat, joi, că se va opune în continuare intrării în vigoare a modificărilor operate de majoritatea PSD-ALDE la Codurile penale.

„Îmi exercit prerogativele constituționale și trebuie sa fac acest lucru, pentru ca sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost. O să fac ca și până acum, ce scrie în Constituție. Nu sunt președinte extra-constituțional”, a declarat șeful statului.

În aclași timp, Iohannis a anunțat că va lua o decizie în legătură cu numirea la șefia DIICOT a procurorului Felix Bănilă, propus de ministrul Justiției, Tudorel Toader, săptămâna viitoare. Președintele a explicat și că numirea unui nou procuror-șef la DNA nu se negociază de către președinte.

„Președintele nu negociază aceste chestiuni. Acestea se negociază de ministrul Justiției înainte să facă propunerea, așa mi s-ar părea logic. Ar fi și ciudat să vină cu opropunere neagreată de Coaliția de guvernare sau de Președinte. Ne-am întoarce în situația pe care tocmai am încheiat-o printr-o decizie importantă”, a spus Iohannis.

Lideri ai PSD au declarat pe parcursul săptămânii în curs că lipsa unei decizii în legătură cu șefia DIICOT este un posibil motiv de suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *