Iohannis A Semnat! Felix Bănilă, Noul Șef DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de șef al DIICOT a lui Felix Bănilă. Avizul era așteptat de peste o lună, după ce CSM a admis propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader. Pentru funcția de șef al DIICOT a candidat și actualul șef Daniel Horodniceanu, însă Toader nu l-a mai dorit la cârma instituției. Mandatul de șef al DIICOT a lui Daniel Horodniceanu a încetat pe 19 mai, însă procurorul general, Augustin Lazăr l-a delegat în funcție pentru o perioadă de 6 luni. După publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire, Bănilă își va prelua oficial funcția.

Felix Bănilă s-a născut pe 26 decembrie 1972. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Al. I. Cuza din Iași. Și-a înceout cariera de magistrat pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești. A stat pe această funcție până în anul 2008. De aici, el a fost delegat la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Felix Bănilă a fost delegat procuror la DNA Bacău.În anul 2016, Felix Bănilă a candidat pentru un post în CSM, însă fără succes. În perioada 2010-2017, Felix Bănilă a condus Parchetul Tribunalului Bacău.

Luna trecută, mai mulți procurori DIICOT i-au scris președintelui Iohannis și l-au rugat să nu dea aviz pentru Felix Bănilă, ănsă șeful statului nu a ținut cont de plângeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.