Iohannis vrea anticipate, Raluca Turcan îl contrazice. Durata mandatului de premier al lui Ludovic Orban, incertă

Președintele Iohannis a anunțat,marți, la Cotroceni, că premierul desemnat este Ludovic Orban,șeful PNL. Iohannis a mai anunțat,însă, și că Orban va avea un mandat de scurtă durată,până la alegerile anticipate, care ar putea avea loc,cel mai probabil, după al doilea tur al prezidențialelor.

Nu de aceeași părere este și prim-vicepreședintele liberalilor, Raluca Turcan, care a anunțat, tot marți, că mandatul lui Orban are durata de un an, până la alegerile legislative la termen, din 2020, nu până la anticipate.

”Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat!

Odată cu această desemnare, facem un pas important în demersul de a da României un Guvern funcțional.

În persoana lui Ludovic Orban, Președintele Klaus Iohannis va avea un partener și un aliat care poate asigura eficiența guvernării în această perioadă dificilă.

Nu este însă o sarcină ușoară. Într-un singur an de zile, vom avea responsabilitatea să corectăm de urgență acele derapaje care afectează viața românilor și funcționarea instituțiilor. Începem un proces de recuperare pe care sunt convinsă că îl vom încheia cu succes, într-un întreg mandat pentru PNL, după alegerile parlamentare.

Ludovic Orban va veni cu o echipă de oameni competenți și integri, care își vor îndeplini mandatele conform obiectivelor anunțate de premierul desemnat și vor acționa cu deplină transparență.”, afirmă Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *