Iordache mai că l-a dat afară pe Toader din Parlalment: Eu, personal, nu l-am invitat! Este o greșeală a staff-ului!

Scene de tot râsul în Parlament! Prezent la Comisia Specială pentru modificarea codurilor penale, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost ironizat de șeful comisiei, Florin Iordache, care a spus că a fost o greșeală prezența lui Toader acolo.

„E greșeala staff-ului, îmi asum, eu personal nu l-am invitat. La final o sa ii dau cuvantul doua minute sa isi exprime punctul de vedere. Ministerul in aceste 4 luni nu a facut nimic”, a spus Iordache, de față cu Toader.

„Sa nu-l luam ca mobila, daca tot il avem aici sa il intrebam ce are de spus pe acest subiect de ce nu a dat ordonantele”, a zis senatorul PNL Alina Gorghiu.

Tudorel Toader i-a raspuns lui Iordache că „este greu de sustinut afirmatia ca Guvernul nu si-a indeplinit obligatia”.

„O sa incerc sa ma incadrez in cele doua minute. Incerc”, a spus, ironic, Toader.

Toader a spus că Parlamentul, nu el, avea obligația să pună în acord codurile penale cu deciziile CCR. În Parlament, Toader a stat de vorbă cu Opoziția și a evitat membrii PSD.

„Vă voi exprima un punct de vedere al PSD. Suntem aici datorită faptului că dintr-o regretabilă eroare a guvernării PSD-ALDE Guvenrul nu a reușit să implementeze deciziile constituționale, potrivit ultimei decizii ale CCR. De aceea nu am invitat astăzi reprezentanții ministerului, pentru că e anormal. Eu personal nu l-am invitat. A fost o greșeală a staffului. Guvernul a avut patru luni de zile la dispoziție să ducă la îndeplinire decizia CCR și din săptămână în săptămână, din lună în lună ne-am trezit în luna aprilie când decizia CCR care stabilea că anumite articole ale Codului penal sunt constituționale și alte articole sunt neconstituționale, suntem în aceeași situație. În consecință, decizia politică a noastră este aceea de a discuta acele articole neconstituționale declarate de Curte să fie eliminate”, a susținut Florin Iordache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *