Ipocrizia la politicieni: Burdja, fiul un șmecher care a condus Bancorex, bancă devalizată de politicieni, vorbește de promovare în politică

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat că nu va refuza provocarea politică de a candida pentru funcţia de primar general al Capitalei, dacă i se va propune acest lucru, însă a menţionat că momentan se concentrează pe munca la Ministerul Digitalizării, pe care îl conduce. Burduja a precizat că nu s-a discutat în cadrul partidului ca el să fie candidatul PNL pentru acest post.

Sebastian Burduja a precizat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că la nivelul PNL s-au făcut unele sondaje, dar că nu a discutat cu conducerea partidului varianta de a candida la Primăria Capitalei.

 ”Sunt ministrul Inovării, Cercetării şi Digitalizării, îmi ocupă, realmente, tot timpul. Niciodată nu o să refuz o provocare politică şi sunt conştient că un om politic  adevărat trebuie să treacă testul unui vot direct în faţa electoratului. Nu ştiu când va veni acest moment şi nu mi-am propus  nu ştiu ce fel de parcurs. Vreau, acolo unde sunt, să fac bine. Nu am discutat o asemenea variantă (de a candida la funcţia de primar general al Capitalei – n.r.), au fost câteva sondaje efectuate. Dar vă dau acelaşi rspuns, testul meu politic este testul direct în faţa cetăţenilor, Primăria Sector 1 şi Primăria  Generală au nevoie de lider politici. Dacă se va pune problema asumării unei asemenea provocări din partea mea, cu mandatul PNL, bineînţeles că o voi face. Dar până atunci, eu mă concentrez pe ce am de făcut la minister”, a declarat Sebastian Burduja.

Întrebat dacă Ilie Bolojan s-a regăsit în sondajele PNL pentru Primăria Capitalei şi dacă acesta ar putea fi candidatul desemnat de PNL, Burduja a subliniat că Bolojana făcut o treabă bună la Oradea.

”Cred că domnul Bolojan este un om care a demonstrat foarte mult în politica românească şi a demonstrat prin fapte. Dacă a făcut o treabă atât de bună la Oradea şi  va întruni votul partidului şi încrederea partidului, de ce nu ( să candideze pentru postul de primar general al Capitalei – n.r.). Alte nume ar fi Ciprian Ciucu, de exemplu. Este alegerea dânsului (dacă va pleca de la Primăria Sector 6 – n.r.). Eu cred că ar fi un candidat de primar general foarte bun”, a adăugat Burduja.

Potrivit economedia.ro, Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședintele băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *