ÎPS Teodosie și-a început spectacolul de Bobotează: Trebuie aghiazmă pentru tot poporul

ÎPS Teodosie s-a urcat şi anul acesta pe cisternele pline cu apă pentru a sfinţi aghiasma. Cu o zi înainte de Bobotează, ierarhul va arunca trei cruci în Dunăre.

„Pentru mine nu este un efort să urc pe cisterne, dar unii se mai miră de ce urc. Trebuie apă pentru tot poporul. În mod canonic, Liturghia cuprinde şi Aghiasma. În mod excepţional azi voi merge şi la Hârşova”, a spus ÎPS Teodosie la finalul slujbei. „Această apă sfinţită se ia pentru cei ce nu pot să se împărăşească, se ia ca mângâiere. De zi se ia până pe 14 ianuarie. Să trăiţi în curăţenie în această perioadă. Femeile care sunt în neputinţă nu pot să o ia”, a mai spus ierarhul.
Evenimentele prilejuite de Botezul Domnului se întind pe parcursul a două zile, la Constanţa. Astfel, miercuri, 5 ianuarie, în ajunul Bobotezei, ÎPS Teodosie oficiază prima slujbă de sfinţire a apei care va fi îmbuteliată în 150.000 de PET-uri, sticlele urmând să ajungă mâine la credincioşi.
Este momentul când ierarhul se urcă pe cisternele cu apă aduse special în faţa Catedralei Arhiepiscopale. Tot astăzi, în jurul prânzului, Teodosie va oficia o nouă slujbă de sfinţire a apei la Hârşova,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *