Iranul a simulat bombardarea unui reactor nuclear israelian cu rachete balistice şi drone kamikaze

Televiziunea de stat din Iran a prezentat imagini de la un exerciţiu militar organizat de Gărzile Revoluţionare iraniene în care este simulată atacarea cu rachete balistice şi drone kamikaze a unei machete care imită reactorul nuclear israelian de la Dimona, din deşertul Negev, informează Jerusalem Post şi publicaţia The Drive.

Manevrele militare iraniene, desfăşurate pe durata a cinci zile, sub denumirea de „Marele Profet”, au reprezentat, cu acest prilej, un avertisment explicit adresat de către Teheran Israelului, notează The Drive.
„Prin simularea facilităţilor nucleare (israeliene) de la Dimona, Gărzile Revoluţionare au reuşit să exerseze cu succes atacarea acestui centru critic al regimului sionist, în cadrul unui test cu rachete”, conform unui comunicat de presă a agenţiei iraniene Tasnim.

Conform şefului Statului Major al forţelor militare iraniene, generalul Mohammad Bagheri, exerciţiul a presupus lansarea simultană a 16 rachete balistice şi a 10 drone kamikaze Shahed-136.

Israelul, considerată singura putere nucleară din Orientul Mijlociu, se teme că Iranul, duşmanul său declarat, va deveni în curând o ţară aflată în „prag nuclear”, care să dispună de suficient combustibil pentru a produce bomba atomică şi se opune reluării negocierilor în dosarul nuclear iranian.

Ministrul de externe israelian, Yair Lapid, a precizat deja că Israelul „îşi rezervă dreptul” de a recurge la forţă împotriva Iranului pentru a-l împiedica să se doteze cu arma nucleară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.