Isărescu și Teodorovici, față în față pe 4 februarie. Guvernul va da explicații


După ce ministul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-a chemat la discuții pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, iar acesta din urmă a refuzat să se supună ordinelor, iată că, totuși, cei doi vor avea o întrevedere, pe 4 februarie, la Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială, acolo unde BNR și Guvernul, alături de ASF și Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, sunt părți.

Creierul din spatele acestei guvernări, Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă, a declarat, luni seara, la România TV, că Guvernul va veni la această întâlnire cu propuneri și explicații. Mai mult, Vâlcov a spus că vrea anchetă pe dobânda ROBOR, dar și pe creșterile cursului valutar din ultimele

” Guvernul va veni și va explica, sperăm ca ceilalți să înțeleagă. BNR și ASF nu trebuie să apere interesele băncile, ci ale românilor. Trebuie să găsim o soluție pentru ca euro să își revină.

Toată această creștere a euro e artificială. Poate Consiliul Concurenței va începe o anchetă și pe această speculație a cursului.”, a spus Darius Vâlcov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *