ISIS se intoarce. Semnale privind prezența tot mai multor atacatori sinucigași ai Statului Islamic în Kabul, susține un general german

Armata germană se declară îngrijorată de riscul crescut al unor atacuri sinucigașe din partea Statului Islamic în Kabul, scrie The Guardian.

Unul dintre comandanții armatei Germaniei, generalul Eberhard Zorn, a declarat că „amenințarea (unor astfel de atacuri – n.r.) este și mai mare”.

„Avem semnale, atât din partea unor surse din partea SUA, dar și din informațiile noastre, că în oraș vin din ce în ce mai mulți atacatori sinucigași (ai Statului Islamic – n.r.)”, a completat gen. Zorn.

Acest lucru a dus la întărirea măsurilor de precauție. La rândul său, ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat că ia în serios avertismentul talibanilor că nu vor permite rămânerea trupelor străine în țară după 31 august.

Ea mai adăugat și că această amenințare ar putea fi o încercare a talibanilor de „ridica prețul” în cadrul negocierilor cu oficialii străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *