Israel. Premierul Benjamin Netanyahu recurge la o armată de troli pentru a câștiga alegerile

Benjamin Netanyahu şi partidul său beneficiază de o armată de troli care acţionează în mod interconectat, scrie presa israeliană.

O reţea complexă de conturi false pe reţelele de socializare face campanie pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu şi partidul său Likud, de centru-dreapta, relatează presa din statul evreu luni, cu nouă zile înainte de alegerile legislative.

Citând o analiză a Big Bots Project, presa din Israel dezvăluie că premierul şi partidul său se pot bucura de peste 130.000 de mesaje favorabile cu peste 2,5 milioane de interacţiuni în reţeaua respectivă, activă în mod interconectat pe Facebook şi Twitter.

Pe lângă faptul că îl susţin pe Netanyahu, aceste conturi îi ia la ţintă pe adversarii săi politici, cel mai atacat fiind fostul şef al Statului Major al Armatei Israeliene Benny Gantz, care conduce Partidul Albastru şi Alb.

Unul dintre aceste conturi apare înregistrat sub numele unui oarecare „Moshe“, a cărui activitate online a crescut de la 16 mesaje în primele trei luni ale anului trecut la 2.856 în perioada similară a anului acesta.

În pofida campaniei pro-Netanyahu duse în această reţea, nu s-a găsit nicio legătură cu premierul israelian şi membrii Likud.

Contactat, Likud a precizat că nu deţine nicio armată de troli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *