Jaf la drumul mare: În radioul public la fiecare 20 de angajaţi este un şef! Instituţia a raportat pierderi de milioane

În total, 2.200 de angajați lucrează la posturile publice de Radio, la fiecare 20 fiind un șef.

Lista șefilor de la Radio România se întinde pe trei pagini. Cu președintele director general Radio România, Georgică Severin, în frunte, organigrama include nu mai puțin de 96 de șefi, conform unei situații interne de la finele anului 2019, aflată în posesia ziarului Libertatea.

E vorba de directori, secretari generali, manageri, șefi de serviciu, directori adjuncți, administratori șefi, ingineri șefi și contabili șefi. În tabel apar și șefii de la studiourile teritoriale, dar și de la celelalte instituții media ce țin de Radio România, precum Antena Satelor, RADOR, Radio România 3 Net etc. Practic, numărul de aproape 100 de șefi din cei circa 2.200 de angajați ai Radio România arată că aproape 1 din 20 din totalul angajaților posturilor publice de radio îl reprezintă persoane care au rol de conducere. Minus 1,21 de milioane de euro La sfârșitul anului 2019, „Societatea Română de Radiodifuziune a înregistrat, din surse proprii, un rezultat financiar negativ în cuantum de 5.906.752 lei”.

Adică minus 1,21 de milioane de euro. Rezultatul este disponibil aici, fiind datat 27 aprilie 2020. „Mulți dintre acești șefi, noi estimăm că în jur de 30%, au fost numiți «prin delegație», adică printr-un document semnat de președintele-director al Radio România”, spun persoane din interiorul radioului public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *