Jalnic! Sub 50% dintre profesori au luat notă de trecere la examenul de titularizare

 

 

 

În fiecare an apar în presă <perlele> elevilor de la BAC, dar  faptul că nici jumătate dintre cei care trebuie să-i învețe pe acești copii nu au promovat examenul de titularizare ar trebui să ne dea de gândit.

 

Procentul de promovabilitate la examenul de titularizare, după soluţionarea contestaţiilor, este de 49,71%, cu 2,32% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Numărul mediilor de 10 a crescut la 124, iniţial fiind înregistrate 121 de note maxime, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

“Reevaluarea lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar a generat o majorare cu 2,31% a ratei notelor peste 7 sau egale cu 7, mai exact de la 47,40% (rezultate inițiale) la 49,71% (rezultate finale). Comparativ cu procentul înregistrat anul trecut după soluţionarea contestaţiilor (47,63%) se înregistrează o creştere de peste 2%”, se arată într-un comunicate de presă trimis, marţi, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În total, au fost depuse 4.187 de contestaţii și, pentru 2.721 de lucrări contestate, notele iniţiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.295 de lucrări, notele au fost micşorate.

“124 de candidaţi (121 inițial) au obţinut nota 10, 10.528 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99 (49,13% – procent majorat de la 46,84%), 7.245 de candidaţi – note între 5 şi 6,99 (33,81%), iar 3.511 candidaţi – note între 1 şi 4,99 (16,39%)”, se mai arată în comunicatul de presă.

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 24.070 de candidaţi. 2.531 s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 61 au fost eliminaţi, dintre care 27 pentru fraudă, iar 34 de participanți pentru lipsa documentelor de identitate. Lucrările a 18 candidaţi au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

În data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *