JAN KOUM PĂRĂSEȘTE WHATSAPP

JAN KOUM PĂRĂSEȘTE WHATSAPP

Jan Koum, co-fondator al WhatsApp – serviciu de mesagerie deţinut de Facebook – a declarat că va părăsi compania pentru a se dedica lucrurilor de care se bucură, în afara tehnologiei, relatează Mediafax.

Anunţul lui Jan Koum de a pleca de la conducerea companiei vine după ce acesta s-ar fi contrazis recent cu conducerea Facebook asupra strategiei pe care WhatApp o va adopta în viitor. El s-a împotrivit utilizării de către Facebook ale datelor personale ale utilizatorilor şi slăbirii metodelor de criptare folosite de aplicaţie, anunţă Washington Post.

„A trecut aproape un deceniu de când am început, cu Brian Acton, WhatsApp şi a fost o călătorie extraordinară cu unii dintre cei mai buni oameni, dar este timpul ca eu să merg mai departe”, a declarat Koum, într-o postare pe pagina sa Facebook.

El nu a dat o dată concretă pentru plecarea sa din companie şi nu a putut fi contactat pentru a face comentarii, menţionează Reuters.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a comentat la postarea lui Koum, spunând că este recunoscător pentru ce l-a învăţat despre criptare şi „abilitatea sa de a prelua puterea de la sistemele centralizate şi a le pune înapoi în mâinile oamenilor”.

Sursa foto: www.whatsapp.com