Jandarmeria Din Ce În Ce Mai Penibilă: S-au Folosit Gaze Cumpărate De La Producători Autorizați!

După aproape o săptămână de la violențele din Piața Victoriei când Jandarmeria a folosit gaze lacrimogene, instituția a venit cu precizări.

Doar că precizările nu au menirea de a face lumină, ci mai degrabă adâncesc misterul. După ce zeci de oameni s-au plâns că au dureri de cap de la gazele lacrimogene și acum după câteva zile de la incidente și au existat și voci care au spus că e posbil să se fi folosit gaze periculoase, Jandarmeria spune că soluțiile lacrimogene folosite în diferite dispozitive ( spray de mână, pulverizator de capacitate mărită sau cartușe iritant lacrimogene ) sunt achiziționate de către instituția noastră exclusiv de la producători autorizați și certificați conform legii.

În plus, Jandarmeria menționează că aceste substanțe sunt folosite de majoritatea forțelor de poliție și jandarmerie europene.

Parchetul a deschis un dosar penal în care vor fi cercetați jandarmi pentru purtare abuzivă. Deocamdată însă Jandarmeria nu a transmis procurorilor cine a dat ordin pentru intervenția în forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.