Jandarmeria: „Nu Suntem Trupe Pretoriene!”

Jandarmeria Română va trimite în Piața Victoriei, la mitingul Diasporei anti-PSD, efective în funcție de numărul participanților la manifestație. Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, asigură că instituția are rolul de a se asigura de buna desfășurarea a acestor tipuri de manifestări și nu să intre în conflict cu cetățenii. Reprezentanții Jandarmeriei solicită celor care vor participa la miting să fie pașnici și să nu declanșeze conflicte, să nu vină cu bagaje voluminoase, iar dacă au copii să stea în locuri în care nu sunt persoane cu porniri antisociale.

„Jandarmeria nu va face estimare a numărului de participanți, nu avem obligația legală. Sunt afirmații, îndemnuri la violență, ură și intoleranță, amenințări cu moartea la adresa jandarmilor. Autoritățile nu tolerează astfel de atitudini, nu acceptăm insubordonarea civică și violența. Toți cei care vor lansa mesaje de instigare vor răspunde. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii, noi asigurăm ordinea, siguranța manifestanților și a celorlalți . Recomandăm tuturor să se delimiteze de astfel de atutudini. Jandarmeria este o instituția apolitică, nu suntem trupe pretoriene”, a declarat Marius Militaru.

Primăria Capitalei a anunțat că mitingul nu are organizatori, iar reprezentanții mai multor ONG-uri susțin că vor veni 1.000.000 de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *