Jandarmeria rămâne preşul PSD: O tânără, AMENDATĂ cu 9.000 de lei pentru protestul din 10 august!

Organizatoarea protestului din 10 august de la Cluj-Napoca spune că a fost amendată cu 2.500 de lei de către jandarmi pe motiv că mitingul nu ar fi fost înregistrat, iar ea a refuzat să plece. Tânăra spune că până acum a primit de la Jandarmerie amenzi de 9.000 de lei.

Tânăra din Cluj, Ligia Roxana Mahalean, a scris pe Facebook că la sfârșitul săptămânii trecute a primit o nouă amendă de la jandarmi: „Tocmai am primit o nouă amendă de 2.500 de lei, pentru organizarea protestului și marșului din 10 august 2019 din Cluj. În total, mi-au acordat amenzi în valoare de 9.000 lei”.

Ea le transmite jandarmilor că nu îi va notifica niciodată și nu le va cere „permisiunea” ca să apere valorile și principiile în care crede.

„În calitate de clujeancă și cetățean, eu nu am ce să negociez sau să discut cu voi drepturile noastre, piețele și străzile mele când e vorba de adunări publice. Să fiți fericiți dacă vă anunț la fața locului că decid să o iau la stânga sau la dreapta în marș (și asta din respect pentru alți participanți la trafic) (…)

Dar pentru 10 August, merită să vă spun că ați devenit mai mici și mai jalnici ca niciodată! La un an de la atacarea unor cetățeni pașnici de către Jandarmeria București pentru că au ieșit să apere statul de Drept, ați simțit nevoia să va solidarizați cu brutele voastre de colegi și să le legitimati acțiunile de atunci prin atitudinea voastră”, mai scrie tânăra.

Ea adaugă că va contesta în instanță amenzile primite de la Jandarmerie.

Măsurile de ordine publică la protestul din 10 august de la Cluj-Napoca au fost asigurate de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj.

Reprezentanții Jandarmeriei Cluj au declarat pentru Mediafax că tânăra a fost sancționată pentru „organizarea unui miting de protest nedeclarat și neînregistrat și a refuzat să părăsească adunarea la solicitarea jandarmilor”.

Fata a anunţat că va contesta amenzile.

Va multumesc inca odata foarte mult tuturor pentru mesajele de solidaritate. SIncer nu m-am asteptat deloc la amploarea pe care a luat-o postarea mea initiala.
Ce va rog insa e sa retineti e ca nu inseamna ca o sa patiti acelasi lucru venind la proteste asa ca atunci cand vreti sa iesiti pentru ceva, faceti-o.
Ei tintesc de obicei oamenii vizibili, foarte vocali, cu portavoci, pe care ii vad des etc. Rar au treaba cu participantii.
Si simt insa nevoia sa reiterez ca desi apreciez foarte mult dorinta voastra de a contribui la achitarea amenzilor, nu se pune problema de asa ceva.

1. Le contest in justitie pe toate.
2. Amenzile sunt un risc pe care mi l-am asumat din momentul in care am inceput sa ma implic civic, prin urmare am luat in calcul si cum o sa il gestionez daca se intampla.
3. Grupul civic din care fac parte are ca principiu fondator faptul ca nu acceptam contributii financiare deloc, munca noastra se sprijina pe efortul si resursele personale exclusiv.
4. Pentru mine exasperante au fost nu atat amenzile cat toate sicanarile. Si timpul pierdut. A trebuit sa pierd de multe ori ore intregi ca sa inteleg ce au facut. Lucrand full time de la 9-18 si avand si facultatea, a trebuit sa imi petrec pauzele de masa la jandarmerie, primarie sau judecatorie.
(Ex. Au trimis amenzi la o adresa unde nu mai locuiam 2.Pentru alta cand am fost la sediul lor sa le cer evidenta tuturor proceselor verbale pe care le am, mi-au negat pur si simplu 3 reprezentanti diferiti existenta uneia dintre ele pana m-am trezit cu titlul executoriu in posta pentru o amenda care nu stiam ca exista etc) Toate se rezolva, dar cu mult timp pierdut, a scris Roxana pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *