Japonia: Patru răniţi şi sute de persoane izolate în urma unui seism produs pe insula Hokkaido

Patru persoane au fost rănite şi alte aproximativ 900 au rămas izolate timp de câteva ore în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8 care a zguduit joi, 21 februarie, insula japoneză Hokkaido, au anunţat vineri autorităţile locale, citate de agenţia Xinhua.

Seismul, care s-a produs joi la ora locală 21:22, a provocat rănirea a doi bărbaţi şi două femei.

Autorităţile locale au anunţat că cele patru persoane au suferit leziuni uşoare după ce au căzut în timpul cutremurului al cărui epicentru a fost stabilit la o adâncime de circa 33 de kilometri.

Alimentarea cu apă a fost întreruptă temporar în unele zone, iar în alte regiuni au fost înregistrate alunecări de teren, fără a fi însă raportate pagube însemnate.

Operatorul liniei de transport JR Chitose Line a anunţat că circa 680 de persoane au rămas blocate în vagoane timp de mai multe ore, unele servicii feroviare fiind încă întrerupte şi vineri dimineaţă.

Aproximativ 170 de persoane au fost nevoite să îşi petreacă noaptea în Aeroportul New Chitose din Hokkaido.

Potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia (JMA), seismul a fost o replică a cutremurului cu magnitudinea 6,7 care s-a produs în acceaşi zonă în luna septembrie şi a provocat 41 de decese. JMA a avertizat joi în legătură cu riscul producerii altor seisme în regiune, ceea ce ar putea conduce la declanşarea altor alunecări de teren.

Japonia se află la joncţiunea dintre patru plăci tectonice şi este lovită în fiecare an de aproximativ 20% din numărul total al celor mai puternice seisme înregistrate pe Terra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *