Japonia, protocol special pentru întâlnirile cu OZN-uri

Ministrul japonez al Apărării, Taro Kono, le-a cerut Forțelor de auto-apărare să urmeze un protocol special în cazul întâlnirii unor obiecte aeriene neidentificate care ar putea amenința securitatea Japoniei.

Astfel, membrii FAA trebuie să înregistreze și să fotografieze orice obiect aerian neidentificat care intră în spațiul aerian japonez. Anunțul a fost făcut după ce Departamentul de apărare al Statelor Unite a anunțat înființarea unei echipe de lucru pentru investigarea OZN-urilor. Cu toate acestea, ministrul japonez al Apărării a declarat că nu există niciun caz cunoscut privind astfel de întâlniri.

Taro Kono a explicat faptul că protocolul a fost elaborat pentru cazurile în care în care membrii FAA s-ar putea întâlni cu aparate de zbor precum drone foarte avansate.

În luna aprilie, Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, care fuseseră clasificate inițial „top secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet. Înregistrările surprind „fenomene aeriene inexplicabile”, pe care mulți le consideră obiecte zburătoare neidentificate (OZN).

Pentagonul a motivat că a decis să declasifice aceste documente video tocmai pentru a veni în întâmpinarea nelămuririlor publicului, care se întreba dacă aceste înregistrări sunt sau nu reale și dacă mai există și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *