Jeff Bezos a cumpărat o proprietate cu 165 de milioane de dolari, record imobiliar în Los Angeles

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a cumpărat de curând o proprietate de lux în Los Angeles pentru suma de 165 de milioane de dolari, stabilind astfel un nou record pe piaţa imobiliară din metropola californiană, a anunţat miercuri cotidianul The Wall Street Journal, citat de AFP.

Potrivit acestui cotidian financiar, Jeff Bezos a cumpărat acea proprietate – Warner Estate – de la magnatul media David Geffen şi a stabilit un nou record de preţ pe piaţa imobiliară din regiunea oraşului Los Angeles.

Precedentul record fusese stabilit în 2019 de Lachlan Murdoch, un om de afaceri cu triplă cetăţenie (australiană, britanică şi americană), care plătise 150 de milioane de dolari pentru proprietatea Bel-Air, folosită în timpul filmărilor de la serialul TV „The Beverly Hillbillies”.

Reşedinţa Warner Estate a fost construită în anii 1930 pentru Jack Warner, cofondatorul companiei de producţie cinematografică Warner Brothers. Amplasată în Beverly Hills, în regiunea Los Angeles, ea include pe lângă clădirea principală mai multe pensiuni pentru oaspeţi, un teren de tenis şi un teren de golf.

Cu o avere estimată la peste 110 miliarde de dolari, Jeff Bezos este considerat cel mai bogat om din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *