Jenant: Vijulie a  pierdut  la  tragerea la  sorți, dar  încă speră la   funcția  de   secretar de  stat la  Ministerul Educației

Șefa Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, liberala Violeta  Vijulie, a  pierdut  cursa  pentru  funcția de  secretar de  stat  la Ministerul Educației.  Potrivit  unor  surse  liberale,  Vijulie a  pierdut  la…tragerea  la  sorți.

Violeta Vijulie a fost,  recent, în  atenția  tuturor,  în urma  unui schimb de  replici  tăioase  cu  ministrul  Sănătății, Vlad  Voiculescu (PLUS), de altfel, coleg  de  coaliție.  După  ce  Vijulie a  afirmat că-l  regretă  pe  fostul  ministru al Sănătății, Voiculescu i-a spus transmis liberalei că ea va fi cea care-și va pierde funcția de la ANFP, în urma unei decizii în coaliție. Șefia ANFP ar urma să fie preluată de USR-PLUS.

Mai  mult,  iată  că  Vijulie a  pierdut  și  la   negocierile din interiorul PNL privind funcțiile guvernamentale, unde filialele au tras la sorți posturile. PNL Sector 3 a primit un post de secretar de stat la Educație. Inițial, Vijulie  credea  că  postul  îi aparține, numai că PNL Sector 3 a votat însă, miercuri, că propunerea filialei pentru secretarul de stat la Educație o să fie Marina Manea, actual inspector scolar adjunct pe Bucuresti, care se ocupa de fondurile europene.

Marina Manea a luat 18 voturi, Violeta Vijulie – 14 voturi.

Este  jenant  că în funcții atât  de  importante sunt numiți  oameni  prin…tragere  la  sorți.

Violeta Vijulie a confirmat pentru Edupedu.ro că va fi secretar de stat la Ministerul Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul. Liberala, autointitulată expert în comunicare, o va înlocui pe Mihaela Popa.

“Eu sunt prim-vicepreședinte la PNL Sector 3 și aceasta este filiala care mă susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3”, a afirmat Violeta Vijulie, pentru Edupedu.ro.

Întrebată dacă tragerea la sorți este ceea ce o recomandă pentru postul de secretar de stat în Ministerul Educației, Vijulie a răspuns că “aceasta este modalitatea în care a revenit acest post la PNL. Ce mă recomandă pe mine este că am lucrat pe fonduri europene și faptul că în câteva luni la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici eu am reușit să fac rost de fonduri europene pentru prevederi din codul administrativ pentru care nu era alocat buget, în situația în care toate liniile de finanțare erau închise”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *