Judecat de instanța supremă, Tăriceanu se DEZLĂNȚUIE la adresa șefei Curții Supreme: Un personaj sinistru…/Tarcea: Nu comentez datul cu părerea!

Atac fără precedent la instanța supremă. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, judecat pentru mărturie minciunoasă și achitat în primă instanță, a lansat un atac virulent la adresa șefei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea. În replică Tarcea spune că nu are timp să comenteze datul cu părerea.

Tăriceanu spune că șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, ar trebui să predea locul din fruntea instanței supreme „cuiva care trăiește si gandește ca în secolul 21”.

Tariceanu a criticat intr-o postare pe Facebook declaratia lui Tarcea potrivit careia „Romania intotdeauna s-a cam pripit atunci cand a trebuit sa-si asume niste obligatii internationale”, ea exemplificand cu Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si Libertatilor Fundamentale, despre care a spus ca tara noastra a ratificat-o „de dragul de a intra cat mai repede in cadrul Consiliului Europei”.

„Nu suntem in anii ’50, cand, conform propriilor ei destainuiri, bunicul distinsei doamne sapa la Canal, trimis de comunisti, in profundul dispret pentru drepturile omului.

Suntem in 2019, membri ai UE, ai NATO si ai altor mari organisme internationale, si peste nici trei luni sarbatorim 25 de ani de la ratificarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului, in iunie 1994. O Conventie care ne garanteaza dreptul la viata si dreptul de a nu fi torturat, dreptul de a nu fi tinut in sclavie, dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea vietii private si familiale, libertatea de gandire si constiinta, dreptul la libera exprimare, dreptul de proprietate, dreptul la alegeri libere si multe altele”, a scris Călin Popescu Tăriceanu.

In opinia liderului ALDE Romania, sefa ICCJ este de parere ca „ar fi trebuit sa stam in afara acestei Conventii pana cand se implinea, poate, termenul lui Brucan si invatam sa nu mai fim stupid people, invatam ce e democratia”.

„Aceste declaratii stupefiante nu sunt scapari, ele devoaleaza mentalitatile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de imprejurari, in functii-cheie ale statului. Personaje pentru care drepturile omului sunt un moft ori mai rau de atat. Asa putem intelege si cum au fost posibile tenebroasele protocoale ale Justitiei cu serviciile: pentru ca au emanat din mintile abrupte ale lui Macovei, Kovesi, Stanciu, Coldea, Pruna, Tarcea si ale altora ca ei. Si pentru ca mentalitati atat de viciate e prea tarziu sa mai fie schimbate, solutia e una singura: doamna Tarcea sa ne lase si sa predea locul din fruntea ICCJ cuiva care traieste si gandeste ca in secolul 21”, conchide presedintele Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *